Politika privatnosti

Zaštita vaših ličnih podataka je važna za razDanjivanje. Obrađujemo Vaše podatke isključivo na osnovu zakonskih propisa (Zakon o zaštiti podataka o ličnosti). Politika privatnosti reguliše praksu prikupljanja informacija od korisnika prilikom korišćenja www.razdanjivanje.com, kao i njihovo skladištenje u našim bazama podataka i objašnjava kako i zašto prikupljamo i koristimo Vaše lične podatke, kao i na koji način ih štitimo.

Zaštita podataka o ličnosti

Pristupom na našu internet prezentaciju dajete saglasnost da možemo da koristimo podatke koje ste ostavili na sajtu. Podatke o Korisnicima, prikupljene tokom procesa registracije, strogo čuvamo i koristimo isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima. Navedene podatke ne dostavljamo trećim licima, osim u slučaju da su ti podaci javno poznati ili u slučaju da postoji izričit nalog sudskog i/ili upravnog organa Republike Srbije da takav podatak dostavimo. Ostavljanjem e-maila, imena i sl. pristajete na skladištenje ovih informacija, ali ne i na njihovo dalje plasiranje.

Podaci koji se prikupljaju

Prikupljaju se sledeći podaci: IP adresa, korisničko ime, datum i vreme pristupa, tehničke informacije preuzete sa web portala, korišćeni pretraživač i pristupni URL. Podaci se privremeno čuvaju na našem serveru, anonimno i u skladu sa važećim zakonskim propisima i koriste se isključivo za interne potrebe, u statističke svrhe, u cilju poboljšanja kvaliteta sadržaja internet prezentacije, njene funkcionalnosti i dizajna.

Lični podaci (ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa) se ne prikupljaju, osim ukoliko te podatke dobrovoljno ne stavite na raspolaganje (prijava na Newsletter, Zakazivanje termina za savetovanje, Chat…). Lični podaci koje dajete obrađuju se samo u svrhu postupanja s Vašim zahtevom ili odgovaranjem na Vaš zahtev. Prenos tih podataka trećim stranama nije moguć.

Prijavom na Newsletter saglasni ste da dobijate promotivne ponude i sezonska obaveštenja od razDanjivanja, a koji su u skladu sa našom oblasti poslovanja. Odjava sa liste je moguća u svakom momentu, preko linka “Odjava”, koji je sastavni deo svakog Newsletter-a.

Za potrebe brzog i efikasnog pružanja informacija korisnicima, koristimo online chat aplikaciju Messenger Customer Chat, kroz koju se beleže sledeći podaci posetioca: broj prethodnih poseta, broj prethodnih ćaskanja, put posetioca, lokacija, IP adresa, uređaj, pregledač i korisnički agent.

Ukoliko koristite live chat aplikaciju dok nije aktivna, ostavljate Vašu e-mail adresu, ime, prezime i broj telefona ukoliko je potrebno, kako bismo odgovorili na vaša pitanja.

Upotreba kolačića (engl. Cookies)

Ovaj sajt koristi kolačiće, odnosno, neznatnu količinu informacija koju www.razDanjivanje.com šalje Vašem računaru. Pre slanja kolačića, neophodno je da dobijemo Vaš pristanak te Vas zbog toga obaveštavamo o značaju kolačića za Vaše korisničko iskustvo.

Kolačići (eng. Cookies) predstavljaju vrstu informacija koja se šalje Vašem računaru od strane internet stranice koju ste posetili. Da bi stranice mogle da šalju te informacije Vašem računaru, one prethodno čuvaju podatke o korišćenju date veb stranice. Najčešće informacije koje kolačići čuvaju, a tiču se Vas, kako korisnika, jesu jezik na kom pretražujete usluge i IP adresa. Upravo zbog ovih kolačića, sledeći put kad otvorite istu veb stranicu, prikazaće se sadržaj koji je prilagođen Vašim potrebama.

Ne postoji mogućnost da kolačići pristupe datotekama na Vašem računaru, Vašoj e-mail adresi, imenu ili bilo čemu drugom, ukoliko Vi niste sami pružili te informacije.

U svakom momentu možete promeniti opcije koje se tiču kolačića. U Vašem internet pretraživaču možete izabrati opcije da li želite da pretraživač čuva kolačiće ili ne, kao i da izbrišete prethodno sačuvane kolačiće pri zatvaranju internet pretaživača.

Ukoliko se ne slažete sa uslovima korišćenja kolačića, odnosno, ukoliko ne pritisnete dugme “Prihvatam” prilikom posete našem veb-sajtu, neke od funkcija interneta stranica će verovatno imati poteškoće sa radom te neće vršiti performanse onako kako ste očekivali. Ovo samo znači da ćete moći da pregledate stranice ali da postoji mogućnost sa određene opcije neće biti dostupne.

Google Analytics i Google Maps

www.razDanjivanje.com koristi Google Analytics, uslugu web analize, koja koristi kolačiće koji se čuvaju na računaru posetioca, a koji nam omogućavaju analizu upotrebe naše internet prezentacije. Korišćenjem internet prezentacije egida.rs dajete pristanak na obradu prikupljenih podataka o korisniku od strane Google-a. Čuvanje kolačića na Vašem računaru i sprečavanje Google da prikuplja i obrađuje podatke možete sprečiti podešavanjem pretraživača i preuzimanjem i instaliranjem dodataka za pretraživač.

Usluga mapiranja Google Maps koju koristi internet prezentacija www.razDanjivanje.com povezana je putem API-ja.

Više informacija kako Google obrađuje Vaše podatke: https://policies.google.com/privacy?hl=sr

Opšte odredbe

Pojam “Internet prezentacija” u svrhu ovog pravnog obaveštenja, obuhvata sve stranice na web adresi www.razDanjivanje.com (u daljem tekstu: internet prezentacija). Korišćenjem internet prezentacije www.razDanjivanje.com prihvatate uslove iz ovog Pravilnika. Ovaj Pravilnik predstavlja Ugovor između Egida International doo (vlasnika internet prezentacije) i svakog pojedinog Korisnika. Našu internet prezentaciju možete koristiti isključivo uz poštovanje ovog Pravilnika, na način i pod uslovima predviđenim ovim Pravilnikom.

Ograničenje odgovornosti

www.razDanjivanje.com International ne odgovara za oblik i sadržaj povezanih (linkovanih) internet prezentacija. Stalna kontrola sadržaja povezanih stranica nije prihvatljiva bez konkretnih indicija povrede prava. Nakon obaveštenja o kršenju prava, odmah ćemo ukloniti takve linkove.

Internet prezentacija www.razDanjivanje.com može biti privremeno nedostupna. Ne snosimo odgovornost za privremenu nefunkcionalnost internet prezentacije i/ili nedostupnost svih ili dela podataka koji se na njoj nalaze. Takođe ne snosimo odgovornost u slučaju vanrednih situacija. Viša sila predstavlja okolnost na koju ne možemo uticati, a podrazumeva, ali se ne ograničava na, rat, požar, zemljotres, poplavu, nestašicu električne energije i dr.

Ova se Pravila o privatnosti odnose na primenjivu pravnu situaciju. Izričito zadržavamo pravo na buduće promene ili prilagođavanja. Stoga Vas molimo da povremeno pročitate ova pravila o privatnosti kako bI ostali obavešteni o korišćenju ličnih podataka s naše strane.

Ograničenje upotrebe informacija i materijala

Posetioci internet prezentacije www.razDanjivanje.com imaju pravo da preuzimaju informacije i materijale i imaju pravo da ih štampaju. Ne smeju da krše naznačena autorska prava, prava intelektualne svojine ili druga prava o kojima postoji obaveštenje.

Sadržaj internet prezentacije www.razDanjivanje.com sme da se koristi isključivo za sopstvenu upotrebu, u nekomercijalne svrhe. Upotrebe sadržaja internet prezentacije www.razDanjivanje.com u komercijalne svrhe (kopiranje, ponovno objavljivanje, distribucija odnosno dalje slanje kao i širenje na bilo koji drugi način, apliciranje uz drugo robno ime ili marku i slično) je zabranjen. Zabranjena je i svaka druga objava, prerada, izmena, dopuna, prevod, prodaja, nedostojno iskorišćavanje dela, distribuiranje i na drugi način korišćenje sadržaja internet prezentacije www.razDanjivanje.com suprotno zakonu, odnosno pridruživanje sadržaja ili dela sadržaja drugoj internet prezentaciji bez dozvole www.razDanjivanje.com.