O meni

Ćao globtroteri, ljubitelji putovanja i svi avanturisti ovoga sveta!
Dobro došli na razDanjivanje.com!

Danyontour na zgradi Empire State Building, Manhattan, New York City
Empire State Building, Manhattan, New York City

Dozvolite mi da vam se razDanim! 🙂
Ja sam Danka Vučković- Danja.
Večiti sanjar. Radoznali putoholičar. Avanturista.

Verujem da kakve misli pošaljemo u univerzum, to nam univerzum šalje nazad.

Meni su putovanja promenila život. Svako putovanje je i duhovno putovanje. Što više i dalje putujem, bliža sam samoj sebi. Radoznala sam po pitanju naše fascinantne planete, pa na ovaj način otkrivam ovaj čudnovati svet. Upoznajem druge kulture, raznolike ljude i sklapam prijateljstva širom sveta. Učim o sebi, svojim snovima i testiram svoje granice.

Volim jezike, ples i muziku. Novac zarađujem predajući engleski jezik, a trošim ga uglavnom na putovanja. Smatram da je putovanje najbolji vid obrazovanja. Ono obogaćuje dušu i oplemenjuje čoveka.

Još kao dete naučila sam prve strane reči, i na porodičnim putovanjima uveliko sam razgovarala sa strancima. Kada sam u osnovnoj školi na časovima harmonike prvi put zasvirala „Zvuke Sevilje“, shvatila sam da me daljine zovu i da me, kao u onoj pesmi, „ne drži mjesto. Mojoj dušom pušu vjetrovi…“
Sa 16 godina zbog školovanja selim se iz rodne Bijeljine u Novi Sad, gde trenutno živim i radim, i već tada proživljavam  reči „drugi mentalitet“. Tada već shvatam koliko radosti nose novi predeli i novi ljudi . Nakon 4 godine muziciranja, odlučujem se da upišem Filozofski fakultet, smer Engleski jezik i književnost, a po završetku studija, zapošljavam se u novosadskoj gimnaziji, gde i danas predajem. Zbog same prirode predmeta koji predajem putovanja su česta tema na mojim časovima, a ekskurzije idealna mesta gde moji gimnazijalci vežbaju naučeno. Pre putovanja im uvek pričam priče i legende o destinacijama koje treba da posetimo, a na samom lokalitetu uživamo u  arhitekturi i umetničkim delima, isprobavamo tradicionalna jela, slušamo lokalnu muziku i osluškujemo muziku samog jezika. Učim ih kako da čitaju mapu i motivišem ih da i sami počnu pisati svoje blogove.

Iskustva sa putovanja postaju deo nas i urezuju se u stranice naših života, nastavljajući da se ipisuju kako i mi sazrevamo. Svako putovanje na koje sam otišla imalo je svoje čari i momente koje ću večno pamtiti.

Znam da nije lako izaći iz zone komfora, ali velike stvari su se uvek dešavale samo kada smo pomerali svoje granice. Da se Kolumbo nije odvažio i izgubio kopno iz svoga vidokruga, nikada ne bi preplovio okean i mozda bismo još uvek verovali da je Zemlja ravna ploča.
Ovo sve je razlog zašto želim da vas motivišem da se bez straha i predrasuda upustite u avanturu. Verujte, vredi!

O BLOGU

Ako ste moji istomišljenici, onda je razDanjivanje pravo mesto za vas! Ovde ću deliti sa vama svoje pustolovine i iskustva sa putovanja, kao i savete o stvarima koje sam lično isprobala.

Ako vam trebaju:

  • Preporuke za smeštaj
  • Najbolje rute
  • Praktične informacije u vezi sa jeftinim putovanjima
  • Savet kako da putujete povoljnije, brže ili udobno
  • Gurmanske preporuke
  • Sugestije oko pakovanja
  • Inspiracija putničkim fotografijama
  • Video zabava

…. ovde ćete se osećati kao kod kuće.
Zato pasoš u ruke i vetar u leđa!
Krenite!
Istražujte svet!
Uživajte!

Srećan put!

Vaša Danja